Ankara 4 Şubesi

"BİR BİLENLE BİLGE NESİL" PROJESİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği proje kapsamında düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamındaki kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştular.

Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül töreni Memur-Sen  ve Eğitim Bir-Sen Onursal Genel Başkanı, Ankara Milletvekili, Meclis İdare Amiri Ahmet GÜNDOĞDU, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, Genç Memur-Sen Genel Başkan’ı Eyüp BEYHAN, projeye dahil olan öğretmenler, öğrenciler katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreninde birinci olan kompozisyonlar genç yazarları tarafından okundu.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU, ilk emri "Oku!" olan bir dinin mensupları olarak emrin gereğini yerine getirmeye çalışan adanmış öğretmenlerimiz ve "Oku" emri doğrultusunda ilme, fikre yönelerek geleceğe yürüyen genç kardeşlerimiz olduğunu ifade etti.

Korku: Ne kutlu birbirikimin mirasçıları olduğumuzu, İslam kültüründen süzülen eserlerin ne değerli hazineler olduğunu birkez daha ifade etmek isterim ki, Genç Memur-Sen'imiz bu cadde üzerinde kurulan bir okuldur. Bu okulun çok özel öğrencileri, çok değerli öğretmenleri vardır. Bu mektep bizleri kendi ruhumuza kavuşturan bir mekteptir. Her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu hatırlatan bir mekteptir. Temiz yürekler yetiştiren bir mekteptir. Vicdanlarımıza her an Allah'ın huzuruna çıkacağımızı aşılayan bir mekteptir Genç Memur-Sen. dedi.

Sözlerine devam eden Korku; bu mektep için benim çılgın projem diyen ve bu mektebin mimarı Sayın Ahmet GÜNDOĞDU'ya şükranlarımzı arz ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım! "Bir Bilenle Bilge Nesil" Projemiz ile;

Gençlerimize Rol Model alacak şahsiyetleri tanıtmak,

Örnek değerler kazandırarak fikir dünyamızı zenginleştirmek,

İrade ve şahsiyetli bir duruş kazandırmak, 

Kalemini ve Kelamını kuvvetlendirmek,

Muallim ve talebe bağını güçlendirmek için hayata geçiriyoruz. dedi.

Sözlerine, inanıyorumki bu çalışma genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma vesile olmuştur. Ve yakın bir gelecekte medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesiller ortaya çıkaracaktır diyerek son verdi.

Hakkı Üstün Kılacağız

Ödül törenine katılan Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, “Akif Ağabey’den devraldığımız misyon ve vizyonla yol alıyor, ilerliyoruz” diyen Gündoğdu, “Medeniyetimizi elbirliğiyle yeniden zirveye taşımak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede mutlaka ama mutlaka Hakkı üstün kılacağız. Medeniyet fikrimizi, ilim, irfan ve kültür sütunları üzerine temellendireceğiz. Hem büyük Türkiye’yi hem de kadim medeniyeti birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gündoğdu; Sizleri, üstad Necip Fazıl'ın deyimiyle 'Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin, aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik' olarak görüyorum. Buradaki her bir genç kardeşimin, 'kim var' diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakmadan, 'ben varım' cevabını vereceğine, dava taşını gediğine koyacağına yürekten inanıyorum."

“Genç Memur-Sen'i, vesayeti deşifre etmek ve darbeleri sona erdirmek için, hürriyet ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için kurduk.  Genç Memur-Sen'i kurarken iki dünyalı olmanızı çok önemsedik.. Genç Memur-Sen'i,  inşa ve ihya etmek için, dünya mazlumlarının dertlerini sona erdirmek için, daha adil ve daha yaşanılabilir bir dünya için kurduk” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ ASIMIN NESLİNİ YETİŞTİRMEK

Gündoğdu, Asım’ın Nesli’ni yetiştirmek istediklerini belirterek, “Necip Fazıl'ın yarım asır boyunca çile ile ördüğü Büyük Doğu'sunu yetiştirmek istiyoruz. Sezai Karakoç'un yeni ve büyük bir medeniyet tasavvuru olan Diriliş neslini yetiştirmek istiyoruz. Merhum Erbakan’ın yetiştirmek istediği milli gençliği yetiştirmek istiyoruz. Merhum Genel Başkanımızın istediği gibi menfaat uygarlığına karşı uyanık olmak zorunda olan bir İslam gençliğini yetiştirmek istiyoruz. Bunun için Genç Memur-Sen'i kurduk” diye konuştu.
 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, okuyan, araştıran, gelişime açık, farklılıklara saygılı, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı bir gençliğin yetişmesi için bazı projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Bunlardan biri de ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesidir. Öğrencileri geleceğe hazırlayan bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. İlim, irfan ve hikmet sahibi gençler, güvenli ve aydınlık geleceğimizdir; devleti yaşatacak olanlardır” dedi.

Ruhen ve bedenen sağlıklı gençlerin yetiştirilmesi görevlerimizden biridir

Gençlerin toplumun geleceği olduğunu dile getiren Olçum, “Ruhen ve bedenen sağlıklı, sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir. Projemizin bu bağlamda önemli bir işlev göreceğine inancım tamdır. Bilginin güç olduğu gerçeğini göz önüne alarak geleceğimizi, gençlerimizi bilgiyle donatmamız elzemdir” ifadelerini kullandı.

Beyhan: Beklenen gün gelmiştir

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, tarihin her döneminde, okuyan, düşünen, üreten toplumların dünyanın geleceğine yön verdiğini belirterek, “Beklenen gün gelmiştir. Günün görevi ülkemizi sanatta, düşüncede, kültürde, ekonomide, adalette, yönetimde, mimaride, çevrede, bilimde daha iyi noktalara taşımaktır” diye konuştu.