Ankara 4 Şubesi

ŞUBE OLARAK YAPTIRDIĞIMIZ MASKELERİ KURUMLARA DAĞITTIK

ŞUBE OLARAK YAPTIRDIĞIMIZ MASKELERİ KURUMLARA DAĞITTIK

     Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen’in yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) topyekun mücadele kapsamında başlattığı seferberlik hareketine Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak desteğimizi sunmaya devam ediyoruz

     Meslek liselerinde ayda 10 milyon maske üretiliyor. Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimiz ile beraber yoğun bir mesai harcıyorlar. Koruyucu siperlik ve maske üretimi ile bu mücadeleye büyük bir destek veriyorlar. Şimdiye kadar 91 ülkenin Türkiye'den yardım istemiş olması, salgınla mücadele noktasında ülkemizin kurumlarının özellikle de okullarımızın üretim kapasitelerinin iyi durumda olduğunu ve genel olarak da ülkemizin gücünü gösteriyor. Bu süreç bize meslek lisesi meselesinin memleket meselesi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

     Salgın sürecinin en başından bugüne kadar büyük özveriyle çalışmakta olan kamu görevlilerini sadece alkışlamakla kalmıyor, böyle bir dönemde özellikle sağlık çalışanlarının korunması noktasında Şube olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.

    Memur-Sen olarak pandeminin sürecinde “Yalnızlaşma Değil Yardımlaşma” diyerek kampanyalar düzenledik, düzenlenen kampanyalara destek verdik, konukevimizi sağlık çalışanlarının hizmetine sunduk. Elbette bununla da yetinmedik. “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasına kurumsal ve kişisel hesaplarımızdan bağışlarda bulunduk.

       Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak konusu, öznesi, öncesi ya da sonrası insan olan her konunun muhatabı ve bizatihi tarafı olduk. Bu kapsamda Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerimizde kamu çalışanlarına dağıtılmak üzere  kendi imkan ve kaynaklarımızla meslek liselerinde ve halk eğitim merkezlerinde üretilen maskeleri kaymakamlarımıza ve kurum amirlerine teslim ederek toplum sağlığına katkı yaptık.