Ankara 4 Şubesi

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ VE YENİ TÜRKİYE KONULU PROGRAM ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu şubenin düzenlemiş olduğu Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye konulu program Abdullah Tayyip OLÇOK Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 

Memur Sen Onursal Genel Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili, Meclis İdare Amiri Ahmet GÜNDOĞDU, Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Milli Eğitim Müdürü, Yenimahalle ve Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürleri, üyeler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Tekin KORKU, Milletlerin tarihi süreçler içerisinde bazı dönüm noktalarının olduğunu,  Sultan Alparslan’ın savaş stratejisindeki verdiği karar, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethi için gemilerin karadan yürütülmesi kararı, bir milletin kaderini ne denli değiştirmişse içinde bulunduğumuz zaman dilimi de tarihin en kırılgan dönüm noktası olması konusunda o kadar önemlidir dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan Referandumun önemine dikkat çeken KORKU, yaşadığımız coğrafya sadece milletimizin değil bütün dünya mazlumlarının, mağdurlarının umudu ve son kalesi olmuştur. Eğer bu son kale yıkılır ise emperyalistlerin sömürü düzeni masumların kanı üzerinden tesis edilerek onur, haysiyet ve şerefimizle birlikte insanlıkta düşecektir. Onun için Eğitim Bir Sen, Memur Sen olarak bu bilinçle onurumuzu, haysiyetimizi muhafaza için EVET diyoruz. 

Sözlerine devam eden KORKU, dün rahmetli Menderes’in şahsında milletin gözünü korkutmak için ülkede son kararı biz veririz mesajıyla darağacını kuranların tezgahlarını başlarına yıkmak için EVET diyoruz.

Dün rahmetli Özal’ı memleketi kendi ayakları üzerinde durduracak inşa ve imar hamlelerine karşılık verip sinsi oyunlarını bozmak için EVET diyoruz.

Dün rahmetli Erbakan hocamızı emperyalistlerin ve rantiyecilerin mazlumların kanı ve emeği üzerine kurulu sömürü düzenlerine adil düzeni alternatif kurduğu için terletenlerin milletten aldıkları kudretleri millete iade etmek için 16 Nisan’da EVET diyoruz.

Bugün sandıkta baş edemedikleri millet iradesini bin bir türlü ayak oyunlarıyla, hilelerle, ihanetlerle, kumpaslarla boğmaya çalışanlara dur demek için EVET diyoruz.

Emeğimizi değerli kılmak, ekmeğimizi büyütmek için EVET diyoruz.

Sözlerine Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak 15 Nisan’ın bekçileri 16 Nisan’ın Evetçileriyiz diyerek, bu güzel buluşmayı bize sağlayan okul müdürü İsa ÇELEBİ’ye teşekkür eden KORKU, programımız hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

Gündoğdu: Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen’le başlattık

Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, referandum sürecinin önemli olduğunun altını çizerek, “Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen öncülüğünde başlattık. Özgürlük için 12 milyon imza kampanyasıyla, kamusal alan yalanına son verdik. Daha birçok konuda, Memur-Sen olarak sorumluluk alarak, ortak akıl mitingleriyle, büyük buluşmalarla milli iradenin yanında olduk, milletle birlikte yol aldık” ifadelerini kullandı.

Sistemin çift başlılık oluşturduğunu, geçmişten bu yana Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında meydana gelen münakaşaların bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Bu sistem çözüm değil, sorun üretiyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar bu zamana dek birçok konuda ayrışarak ülkeye zaman ve kazanım kaybettirdi. Bu çarpıklık giderilmelidir.” İfadesi kullandı.

 

Bu Sistemde Yürütmenin başı çift olduğu sürece evliya olsa kavga etmemesini beklemek çok zor.

 

Hayır kampanyası yürütenlerle ilgili de konuşan Gündoğdu. "Başını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çektiği hayırcıların birinci gerekçesinin rejim değişiyor, vatan bölünecek. Madem bu paket vatanı bölecekse neden PKK ve HDP CHP'lilerin bir kısmı hayır kampanyası yürütüyor sorusunu da sormak lazım. Çünkü rejimle ilgili anayasanın ilk 4 maddesinde var olan demokratik cumhuriyet, demokratik laik sosyal hukuk devleti istiklal marşı bayrağımız, resmi dil Türkçe bunlarla ilgili değişiklik önerisi yok. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Önüne gelen herkes anayasa yapamaz' diyor. Bu millet önüne gelen değil.

 

Bu sistemde yürütmenin başı çift olduğu sürece evliya olsa kavga etmemesini beklemek çok zor. O zaman rejimin değişikliği yaygarasıyla toplum mühendisliğiyle sivil irade anayasayı yapamaz demek 60 darbesini yapanların, 61 Anayasasına legalite kazandırmaktır. Bu milleti CHP zihniyeti 93 yıldır göbeğini kaşıyan adamlar olarak görmüştür, çobanın oyuyla benim oyum bir mi demiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu millet uyanmıştır, hem göbeğini kaşır hem de millete yan bakanları kaşır Allah'ın izniyle kaşımaya da devam edecek” dedi.