Ankara 4 Şubesi

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İŞLER' in Sendikamızı Ziyareti

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İŞLER' in Sendikamızı Ziyareti

                 Ak Parti Ankara Milletvekili Sayın Prof.Dr.Emrullah İŞLER, Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığımızı ziyarete geldiler. Milletvekilimizi şube başkanımız Sayın Tekin KORKU, şube Başkanvekilimiz İsmail ÇETİNKAYA, şube başkan yardımcımız Mithat DUMAN, şube başkan yardımcımız Hasan Basri Koca, Etimesgut İlçe Başkanımız Osman YURTÇU Sincan İçe Başkanımız Muhittin ERDOĞAN ve çok sayıda Sendikamız üyesi karşıladı. Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen, karşılıklı güzel diyalogların yaşandığı programda Sendika başkanımız Sayın Tekin Korku faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdi. Sayın Şube başkanımız Tekin KORKU; Göreve başladıkları günden bugüne kadar Ankara Milletvekillerinin Şubemize verdikleri desteklerden bahsetti. Siyasi liderlerimizi Şubemizde ağırlamaktan Yönetim kurulu olarak büyük keyif aldıklarını, kendilerinin önemsenmeleri ile birlikte Sendikal anlamda çok ses yapan bir çok etkinliğe imza attıklarını söyledi…4 nolu şube olarak ilkleri yaşamanın ve ilkleri yaşatmanın heyecanı içinde oldukların belirten KORKU, önümüzde ki dönemde şube olarak büyük projelere imza atmak üzere olduklarını, olağan genel kurula kadar üye sayısının 4000 ler seviyesine çıkarak, bizlere bağlı olan yedi ilçe de yetkiyi alacaklarını belirtti. Eğitim-Bir-Sen 4 Nolu şube olarak gündemi yakından takip ettiklerini, her geçen gün 4 Nolu Şube ailesinin daha da kalabalıklaştığını, birlikten kuvvet doğar misali birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını belirtti. Genel Merkezimizin de Şubemize verdiği destek bizleri daha da güçlü kılmıştır. Sorunlara anında çözüm bulan bir yönetim anlayışı sergilediklerini dile getiren KORKU, Meteorolojik tahminlerle değil Stratejik yaklaşımlarla yürütülen bir Sendika anlayışı sergilediklerini, planlı programlı bir çalışma ile dün öcü olarak gösterilen birçok konunun çözüme kavuştuğunu belirtti. Kamu da kıyafet serbestliği ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalara da değinen KORKU, bölgemizde ki okullarda bununla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını, üyelerimizin bir çoğunun artık okullarına “Başörtüsü” ile gittiğini, artık bunun bir an önce yasalaşması gerektiğini ve siyasetin bunu çözmesi gerektiğini, eyleme katılan arkadaşlarımızın bir daha başımızı açmak zorunda kalırmıyız kaygısı yaşadıklarını dile getirdi. 

                 Şube başkanımız sayın Tekin KORKU, çözüm sürecinde Hükümetin bir çok ilke imza atığını ve şube olarak ta gündemi yakından takip ederek desteklediklerini dile getirdi. Artık kardeş kardeşin kanına girmeyecek. Sayın Başbakanımızın dediği gibi TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK MİLLET olarak tarihte yerimizi alacağız. Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Ahmet GÜNDOĞDU’ nun da Akil Adamlar heyetinde yer alması bizleri gururlandırmıştır dedi. Yıllardır akan kan hiç kimseye menfaat kazandırmamıştır. Kazanan dış güçler olmuş, silah tüccarları, uyuşturucu baronları olmuştur dedi.

                 Sayın Başkanımız KORKU; ek göstergelerin artması gerektiğine de değinerek, 3600 ek göstergeye çıkılması birçok öğretmenin emekli olmasını sağlayacaktır. Bu da atanamayan birçok öğretmenin atanmasına vesile olacaktır. Bu konuda siz siyasilerimizden destek istiyoruz. Meclis tatile girmeden bu konularla; kıyafet serbestliği, ek gösterge, 4C lilerin durumu konusunda netlik belli olmalı ve vicdanlarda kanayan yaralar artık dindirilmelidir dedi.

                 Ak Parti Ankara Milletvekili (Dışişleri Komisyonu Üyesi, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı) Sayın Prof.Dr.Emrullah İŞLER de konuşmasına teşekkür ederek başladı. Türkiye hızlı bir şekilde normalleşiyor. Sayın KORKU’ nun da dediği gibi dün öcü olarak gösterilen bir konuda bugün 12 milyon imza toplanabiliyorsa, siyaset kurumunun kendi sorumluluklarını yerine getirdiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Çok şükür ki şu an ki siyasi iktidar bu konuda MUKTEDİRDİR. Aradan geçen 10 yılda iktidar muktedir konumuna geçmiş ve bu konuda Türkiye’ de normalleşmeyi getirmiştir. 12 Marttan bu yana yaptığınız eylemin meyveleri alınmaya başlamıştır. Eskiden olsa bir sürü sıkıntılarla karşılaşılabilinirdi. Ama şimdi olması gereken oldu ve ses çıkaranlar olmadı. Bu da siyasetin ve iktidarın muktedir olması ile oldu. Tabanın sesinin gür çıkması her şeyin yoluna girmesinde faydalı olacaktır. Çok şükür ki Üniversiteler de dahil bu normalleşme devam etmektedir. Kararlılığınızı, demokratik haklarınızı sonuna kadar kullanın dedi.

                Sayın Milletvekilimiz İŞLER ek göstergelere cevaben de; Türkiye de 9 milyonun üzerinde emekli var. Çalışan memur 3 milyon civarında. Bütçeden 60 milyon civarında para aktarımı var. Geçmişte insanlar 40 yaşında emekli olmuş. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde olmayan bir sistem bizde var. Üniversitelerden mezun olan herkes işe girmesi gerekiyormuş gibi düşünülüyor. Eğitim sistemimizin artması, insanların okur-yazar oranlarının artması tabi ki de çok iyidir. Ancak her üniversite mezununun da atanacağı noktasında bir garanti yoktur. Burada insanların azmi de önemlidir. Konuyla ilgili Baskan beyle görüşeceğini ifade etti.

                Çözüm sürecine de değinen Sayın Vekilimiz İŞLER; Bu konu güncel bir konu. 4-5 aydır kan akmıyor. Geçen sene Şehit ailelerini gördük. İnsanlar bize “Biz yandık, başkaları yanmasın” dediler. 12 Eylülü yaşayanlar bilirler. 12 Eylülde 10 yıl içinde binlerce gencimiz öldü. Birileri düdüğü çaldı ve bitirdi. 11 Eylülde akan kanın 12 Eylülde durması iktidarın muktedir olmadığı ile alakalıdır. Eğer iktidar Muktedir olsaydı 11 Eylülde de kan akmazdı. Bu süreçte 40 bine yakın insanımız öldü. 400 milyona yakın, terörle mücadele için para harcandı. Sonuç ne? GÖZYAŞI. 30 yıldır kirli bir ihanet vardı. Ticarette, siyasette, askeriyede, her yede kirli bir oyun vardı. Sonuç sadece gözyaşı. Bu süreçte bir paşanın, bir bakanın, bir bürokratın, bir işadamının çocuğunun şehit olduğunu duydunuz mu? Hepsi garibandı. Ayakkabıları yoktu. 30 yıldır bu kirli oyun garibanın üzerinden oldu. İşte bütün bunların bitmesi Siyasi İktidarın Muktedir olması ile alakalıdır. 2009 yılından sonra bu iktidar muktedir oldu. 10 yıldır her alanda restorasyon yapıldı. 785 bin km lik bir toprağa sahibiz. Bu alanda herhangi bir alanda taviz var mı? Herhangi bir yerde farklı bir bayrak var mı? ÇİLEHANE diyorum ben Genel Kurul Salonuna. İktidar vekilleri için Çilehane. Muhalefet giriyor oraya, ağza alınmayacak sözler söylüyor. Eleştiri, eleştiri hep olumsuzluklar var. Güzel yapılan her şey eleştiriliyor. İç tüzüğün değiştirilmesi gerekiyor ama bunu istemiyorlar. Meclisin her açılışı binlerce lira paraya maloluyor.

              Çözüm süreci ile ilgili üyelerimizden birinden gelen “Herhangi bir taviz verildi mi” sorusu üzerine, Sayın İŞLER, Kesinlikle herhangi bir taviz söz konusu değil. 2012 yılında muktedir iktidar kendi kurumlarını koordine ederek terörü sonlandırmıştır. Bu süreç 10 yıldır ilmek ilmek işlenen bir süreçtir. Biz dedik ki burada dimdik duruyoruz. Onlarda bunu gördüler.

              Türkiye’ de henüz her şey düzelmiş değil. Dış dünyayla ülkemizi kıyasladığınız zaman ülkemiz CENNET. Bütün dünyanın sıkıntılardan geçtiği bir dönemde herkes bu ülkeye imreniyor diyen İŞLER, üyelerimizden gelen Alo 147 üzerine bir soruya da, konuyu Bakan Beyle görüşeceğini dile getirerek ALO 147 nin amacının dışında kullanıldığını ve eğitimcilerimizi çok üzdüğünü dile getrdi.

              Sayın Şube Başkanımız Tekin KORKU’ nun Merhum Mehmet Akif İNAN’ a ait kitaplarından oluşan bir seti hediye etmesi ile sonlanan ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

           Yoğun programlarına rağmen bizleri ziyarete gelen  Sayın Milletvekilimiz Prof.Dr.Emrullah İŞLER’ e   sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.