Ankara 4 Şubesi

Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay SELAMOĞLU' nun Sendikamızı Ziyareti

EĞİTİM-BİR-SEN ANKARA 4 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI

Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay SELAMOĞLU' nun Sendikamızı Ziyareti

                 Ak Parti Ankara Milletvekili Sayın Tülay SELAMOĞLU, Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığımızı ziyarete geldiler. Milletvekilimizi Şube Başkanımız Sayın Tekin KORKU Kadın Kolları Başkanımız Ayşenur KILIÇ ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Sendikal faaliyetlerimiz hakkında bilgi veren, Sayın Şube başkanımız Tekin KORKU; Göreve başladıkları günden bugüne kadar 1700 lerde olan üye sayısının bugün 3500 lerde olduğunu belirterek, son günlerde Milletvekillerimizin şubemize olan ziyaretlerinden dolayı oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Eğitim-Bir-Sen 4 Nolu şube olarak gündemde olup biten olayları yakınen takip ettiklerini ve çok sevindirici gelişmelerin olduğunu ifade eden KORKU, Memur-Sen Konfederasyonu’ nun  aldığı Kamuda kıyafet serbestliği eylemine de değindi. Üyelerimizin bir çoğu artık okullarına “Başörtüsü” ile gitmektedir. Bu güne kadar olumsuz herhangi bir olayla karşılaşmadık. Bu eylemi sadece “Başörtüsü” ile sınırlandırmamak gerekiyor. Erkeklerde bu eylemin içinde. Cımbızla sadece  “Başörtüsünü” çekip gündemi bunun üzerine koymamak gerekiyor DİYEN KORKU, artık bunun bir an önce yasalaşması gerektiğini ve siyasetin bunu çözmesi gerektiğini, eyleme katılan arkadaşlarımızın bir daha başımızı açmak zorunda kalırmıyız kaygısı yaşadıklarını dile getirdi. 

                 Şube başkanımız sayın Tekin KORKU, çözüm süreci ile ilgilide  görüşlerini ifade etti. Sayın Başbakanımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Artık analar babalar çocuklar ağlamasın. Biz aynı toprağın evlatlarıyız. Çanakkale’ de tek bir vücut aynı “Bayrak” adına savaştık. Orada yatan dedelerimizin hiç birinin mezarında Türk yazmıyor, Kürt Yazmıyor, Laz, Çerkez de yazmıyor. Hepsinin mezarında Türk Bayrağı var. Sahip çıkmamız gereken en büyük değer Bayrağımız diyen Sayın KORKU, Genel Başkanımız Sayın Ahmet GÜNDOĞDU’ ya da atıfta bulundu. Onun bu süreçte yer alması bizleri oldukça gururlandırmıştır diyerek sözlerini tamamlayan KORKU, Sendika olarak her zaman mazlumun yanındayız. Sendikamıza üye olmak isteyen herkese gönüllerimiz, yüreklerimiz, kapılarımız sonuna kadar açıktır, ifadesinde bulundu.

            Ak Parti Ankara Milletvekili (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ) Sayın Tülay SELAMOĞLU da konuşmasına teşekkür ederek başladı. Bugün bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirten SELAMOĞLU, “ Bir kadın olarak kılık kıyafetle ilgili almış olduğunuz eylem kararından dolayı sizleri tebrik ederim. Bu doğal hayatın bir parçasıdır. İnsan olarak bizim kıyafetimizi seçme hakkımızın olması gerekir. İnsan yiyeceği yemeğini nasıl seçiyorsa, giyeceği kıyafetini de kendi seçmelidir. Üniversitede okurken arkadaşlarımızın kazanılmış bir çok  hakkından vazgeçtiklerini gördük. Bu çok fazla travmalara sebebiyet vermiştir. Kurtuluş Savaşı Mücadelesi bile Türk Kadınlarının çabaları sayesinde oldu. Kadınların kıyafetlerine yapılan müdahaleyi hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Sizler bu konuda çok büyük bir yiğitlik gösterdiniz. Zihinlerde yer bulan bu yasağın doğal yollarla hallolması gerekiyor. Kanunla bunlar gelebilir. Ancak birileri de kanunla geri götürebilir. Türkiye’ nin bir çok sorunu var sadece kıyefet üzerinde yoğunlaşmak dar beyinlerde kalmak demektir. Bu insani bir haktır. Tartışılan konu kadının kıyafeti değil kadın hakları olmalıdır. Şimdiye kadar iyi niyetle çıkarılan kanunlarda sorun yaşanıldı. Çıkarılan kanunların Anayasaya aykırı olmaması gerekir. Bu ülke büyüdü, vizyonu-misyonu farklı bir ülke. O yüzden detayların yasalarla olması gerekiyor.” dedi.

            Ne acıdır ki T.B.M.M. de bile kıyafet yasağı var. Herkes taşın altına eline koyarak bu zihniyetler değişmeli diyen SELAMOĞLU, çözüm sürecine de değindi. Bu süreçte herkes üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelidir. Bu millet özel bir millettir. Hiç kimsenin birbirinden farkı yoktur”  dedi.

           Çeşitli İkramlarında bulunulduğu ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

           Yoğun programlarına rağmen bizleri ziyarete gelen  Sayın Milletvekilimiz Tülay SELAMOĞLU’ na   sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

                                              Eğitim-Bir-Sen

                                                    4 Nolu Şube Başkanlığı