Ankara 4 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN ANKARA 4 NOLU ŞUBE DİVAN TOPLANTISI

Eğitim-Bir-Sen  Ankara 4 Nolu Şube Divan Toplantısı Kasım ayı içerisinde, yönetim kurulu,  ilçe temsilcileri  ve yönetim kurullarının katılımıyla şube binasında yapılmıştır.  Divan toplantısında  eğitim ve  eğitim  çalışanlarına yönelik  genel  değerlendirmeler  ve  yıl içerisinde yapılacak sendikal çalışmaların planlaması yapılmıştır

Şube Başkanı Tekin KORKU;  Toplu sözleşme sürecine değinerek süreç hakkında bilgi verdi.  666 Sayılı KHK  ile öğretmenler  mağdur  edilmiştir.  Bu  mağduriyet  giderilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.  Burada birileri toplu sözleşme sürecinde Eğitim Bir Sen’i  nasıl vururum  düşüncesiyle sendikamızı  başarısız göstermek için ellerinden geleni  yapmaya çalışmışlardır, süreç  iyi takip edildiğinde sendikal  anlamda yapılması gereken her şey sendikamız tarafından yapılmıştır.  Bundan hiçbir üyemiz  endişe etmemelidir .  Ek ödeme istenmiştir alınamamıştır  fakat  verilmeyişi  demek sendikamızın bu talebinden  vazgeçtiği  anlamına gelmez  bizler sendikal  mücadele  veriyoruz. Sendikacılığın özünde de mücadele vardır.  Dolayısıyla bu talebimiz gerçekleşinceye kadar her platformda  ve şartlarda bu talebimizi  dile getireceğiz.  “Süreç boyunca malum sendikanın zaten amacı ek ödeme almak falan değil,   tek dertleri kaybettikleri  yetkiyi  nasıl geri  alabiliriz idi”  bunu da arkadaşlarımızın gözden kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

 4+4+4 zorunlu eğitim sistemine  değinen  Başkan;  Bakanlık yetkilileri  başından beri yetkili sendika olarak bizi dinlese idi  süreç  daha sıkıntısız atlatılabilirdi, yetkililer sonunda sendikamıza kulak vererek alan değişikliği ile ilgili verdiğimiz mücadele sonucu norm fazlası öğretmenlerin  bu sorununun önemli ölçüde giderilmesini sendikal  anlamda  sağladık.

Katılımcıların soru  ve görüşleri  alındıktan sonra  yıl içerisinde yapılacak sendikal çalışmaların planlaması yapılarak iyi dilek ve  temennilerle toplantı  sona erdi.