Ankara 4 Şubesi

"Bir Bilenle Bilge Nesil" Projesi Kapsamında Kitaplarımızı Öğrencilerimize Dağıttık

Bilgisi Esas Olan Her Eylemi ve Her Projeyi Önemseyen başta Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU ve yönetimi olarak, “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürü kapsamında Amin Maalouf'un "Semerkant", Razim Özdenören'in "Gül Yetiştiren Adam", Cemil Meriç'in "Bu Ülke" isimli kitabını Yenimahalle ve Etimesut bölgesinde  liseli öğrencilerimize dağıttık.

Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır.

“Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır olmak üzere 3 temel öğesi vardır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyası geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi hedeflenmektedir.

Gençlerimize rol model olacak, örnek olacak değerler kazandıracak fikir dünyasını zenginleştirecek irade ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, kalemini ve kelamını güçlendirecek muallim ve talebe bağını güçlendirecek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini sürdürmeye devam ediyoruz.