Ankara 4 Şubesi

TARİHİ BİR DURUŞ,BİR DESTAN 15 TEMMUZ

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Güvenpark’ta basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen ve  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “15 Temmuz ve devam eden günlerde meydanlarda direniş çadırları kurup nöbet tuttuğumuz gibi bugün de FETÖ, kirli emelleri, ahlaksız stratejileri, algı operasyonlarıyla birlikte tümüyle bertaraf edilene kadar nöbetimizi sürdüreceğiz.  O gün ne kadar müteyakkız idiysek bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımızla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın, sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni tuzaklara karşı uyanık olacağız. İşte bugün 81 ilde aynı anda 15 Temmuz’u anmak için aynı ruhla alanlardayız. 15 Temmuz’un ruhunu daima diri tutacağız” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında bağlı sendikalarıyla birlikte Sağlık Sen Genel Merkezi önünde buluşarak Güvenpark’a yürüyüş düzenledi. 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen yürüyüşlerde, 249 Şehidi temsilen, fotoğraflarının basılı olduğu tişörtlerle büyük meydanlara hareket edildi. Yoğun katılımın ve büyük bir coşkunun olduğu yürüyüşlerde, 15 Temmuz hain kalkışması şiddetli bir şekilde kınandı, bir daha yaşanmaması için, “15 Temmuz Ruhu Diri Tutulsun” çağrısında bulunuldu. Sık sık sloganların atıldığı programlarda “Milli İrade” vurgusu yapıldı.

15 Temmuz'u Unutmamak ve Unutturmamak Tarihimize Karşı En Büyük Sorumluluğumuzdur

15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuz’ları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Üstelik bir sonraki 15 Temmuz’da düşmanın karşımıza hangi oyunlarla çıkacağını, kimleri kullanacağını bilemeyiz.