Ankara 4 Şubesi

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN 1001 HATİM DUASINI YAPTIK

 

 

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak Memur-sen ve Ankara 15 temmuz platformu tarafından düzenlenen kahraman kazan asri mezarlık şehitliğinde 15 temmuz şehitlerimizi ve diğer şehitlerimizi ku'ran tilaveti, tekbir ve dualarla andık.

Tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Vatan Zaferi’mizdir.

Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmez. Ve yine gördüler ki, vatanımıza göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, Türk milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir.

Ziyaret esnasında şehit ailelerimizle de görüşerek taziyelerimizi konya halk sağlığı müdürlüğü tarafından tertiplenen bisikletle Konya'dan hareket edip 15 temmuz şehitlerimizin mezar toprakları ile Çanakkale Şehitlerimizin topraklarını buluşturmayı amaçlayan ekiple birlikte kahraman kazan belediye başkanı lokman Ertürk'ü ziyaret ettik. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.