Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube, Yenimahalle ve Etimesgut ilçe temsilcilkleri, okul müdürleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapn Yenimahalle İlçe Başkanın Hasan Basri KOCA ve Etimesgut İlçe Başknaı Hakan ÇAKIRLI, şube yönetimine ve yoğun katılımlarından dolayı tüm okul müdürlerine teşekkür ettiklerini belirttiler.
Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU ise, Türkiye genelinde Eğitim-Bir-Sen örgütlenmesinin önemine dikkat çektiği açıklamasında tüm sendikal mücadele içerisindekilerin yaptıkları işin ne denli önemli olduğunun farkında olmaları tavsiyesinde bulundu. Bu mücadeleyi sürdürmenin tek şartı verilecek örgütlü mücadeleye bağlıdır. Güç birliği yapmak zorundayız. Her biriniz verdiğimiz mücadelenin farkında olmalısınız. Sendikada her bir üyelik çok büyük önem taşır. Bir üye fazla olan sendika yetkilidir. Onun için bir üyenin bile büyük önemi vardır. dedi.
Öğretmen Performans Değerlendirmesine de değinen KORKU, öğretmenin performans göstergesi fedakarlığıdır, fedakarlık vijdanla ölçülür dedi ve öğretmenlik mesleği rakamlarla, çizelgelerle, tablolarla, grafiklerle icra edilen bir meslek değildir. Zira merkezinde insan olan bir anlayışla uygulanan, genç dimağların yüreklerine dokunarak yapılan bir fedakârlık mesleğidir. Bu bakımdan Strateji Belgesinde öngörüldüğü gibi uygulanabilirliği olmayan, gerçeklikten uzak, çalışma barışını bozma potansiyeli barındıran, tamamen sübjektif sonuçlar doğurmaya müsait performans değerlendirme sistemi kabul edilemez.Öğretmenle müdürü, öğretmenle kendi zümre arkadaşlarını, öğretmenle diğer zümre öğretmenlerini, öğretmenle veliyi, öğretmenle öğrenciyi ve hatta öğretmeni kendisiyle vicdan azabı moduna koyarak yargılar nitelikteki değerlendirme sistemi kabul edilemez.Görüldüğü gibi öğretmen, hem yönettikleri, hem de yönetildikleri kişilerce performans değerlendirmesine tabi tutulmak istenmektedir.
Bakanlık bürokrasisine çağrımdır!
Öğretmenler için öngörülen performans değerlendirme sistemini Bakanlıktan başlatalım. Bakanlığın her bir birimini paydaşlar olarak değerlendirelim ve eğitimde geldiğimiz durum ile karşılaştırıp bir performans grafiği oluşturalım. Bu bir kısır döngüdür ve bunun kimseye faydası yoktur. dedi.
Yetim Gülerse Dünya Güler:
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesinin önemine de değinen Korku; Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.
2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 81 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2018 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. ifadesini kullandı.
Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. dedi.
Yaklaşan Mayıs ayı mutakabatına da değinen Korku, Milletimizin değerleriyle barışık eğitim çalışanlarının verdiği yetkiyi kullanırken, değerleri rehberimiz, emeklerinin karşılığı olan hak mücadelesi misyonumuz olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Herkesi kucaklama anlayışıyla çalışanlarımızı temsil etmenin gayreti içerisinde olacağız ve hiç kimsenin ‘öz yurdunda garip, öz vatanında parya’ muamelesi görmemesi için tüm gücümüzle çalışacağız, diyerek bu toplantıda emeği geçen Yenimahalle İlçe Başkanı Hasan Basri KOCA ve yönetimine, Etimesgut İlçe Başkanı Hakan ÇAKIRLI ve yönetimine teşekkür ederek, yoğun katılımlarından dolayı tüm okul müdürlerine şükranlarını ifade etti.