Ankara 4 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN ANKARA 4 NOLU ŞUBE GENİŞLETİLMİŞ ŞUBE DİVANI VE TEŞKİLAT EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

         

           Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube;  8 -9-10 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam Eliz Hotelde Şube Yönetimi, İlçe Yönetimleri ve Şube Divan Kurulu üyelerinin katılımı ile Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

          Şube faaliyetlerinin gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından, toplantının açılış konuşmasında Şube Başkanı Tekin KORKU “Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak, delege, ilçe temsilciliği ve şube seçimiyle bir kez daha yenilendik. Aramızda güven tazeleyen arkadaşlarımız var.  Eğitim Bir Sen in temsil emanetini ilk defa devralan arkadaşlarımız var.  Bugün burada Ankara 4 nolu şubenin, kardeşliği ilke edinen, nezaketi ilke edinen fedakâr yiğitleri var. Asaleti ve adaleti ilke edinen teşkilatımızın kıymetli mensupları var.” dedi

          Salonda, çalışmanın, üye için koşuşturmanın ne demek olduğunu ortaya koyan sendikamızın emekçileri, değerli dava adamları olduğunu vurgulayan KORKU, seçim sürecinde 330 işyerinden 3000 i aşkın üyenin oy kullandığını, 320 delege adayının yarıştığını belirtti.

         Konuşmasının önemli bir kısmını seçim sürecine ve sonrasına ayıran KORKU, katılımcı, demokratik, şeffaf bir seçim sürecinin sonunda yine güçlü temsili olan bir irade ortaya çıktığını, birlik ve beraberlik içerisinde sendikamızın varoluş ilke ve misyonuna uygun davrandıkları için katılımcılara teşekkür etti.

         Katılımın yoğun olduğu salona hitaben; “Kirletmeden, kirlenmeden saatin zembereğinin yeniden kurdunuz. Heyecanımızı tazeledik, saflarımızı sıklaştırdık, kardeşliğimizi pekiştirdik, birlik ve beraberliğimizi perçinledik.” Dedi.

         Toplantının devamında konuşmacı olarak katılan Eğitim-Bir-Sen,  Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu, Kurul Üyesi Ahmet GÜNDOĞDU Geçmişten günümüze Eğitim-Bir-Senin kuruluşu ve vizyonundan bahsettiği konuşmasında ayrıca ülkemizin siyaseten bulunduğu noktayı ve geleceğe yönelik yapılması gerekenleri ve yapılacakları anlattı.

         Şube ve ilçe yönetimlerimizin, seçimden önce açıklamış olduğu “vizyon belgesi” nden hareketle içimize yolculuk kapsamında teşkilat eğitimlerine ağırlık verildiği görüldü.

         Bu kapsamda Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.İbrahim Sena ARVASİ tarafından “Teşkilatta İletişimin Önemi”, ve Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan ZENGİN tarafından da “ Kamuda Etkili Sendikacılık” üzerine eğitim sunumları paylaşıldı.

        Toplantı sonunda katılımcılar, iki günlük eğitim programının çok verimli geçtiğini ve iyi bir dayanışma gerçekleştiğini, programdan istifade ettiklerini belirttiler.