Ankara 4 Şubesi

YİNE YENİDEN TECRÜBEYE GÜVEN

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak 17 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 4.Olağan Kurulumuz; delegelerimiz, üyelerimiz, Onursal Genel Başkanımız Ahmet GÜNDOĞDU ve diğer misafirlerimizin katılımıyla gerçekleşti. Tek liste olmasına rağmen yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla yapılan kongrede, “Yine Yeniden Tecrübeye Güven” diyen delegelerimiz, Tekin KORKU ve ekibine Şube Yönetimi emanetini verdi.

Başkan Tekin KORKU ve yönetim kurulu üyeleri emaneti yere düşürmemek adına, çok koşuşturacaklarını, ter akıtacaklarını, ömür vereceklerini ama asla değerlerden ödün vermeyeceklerini ifade eden Tekin KORKU konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Biz, sendikal mücadeleyi bir sınıf ya da çıkar çatışması değil, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak gören bir camiayız. Vesayetle mücadelenin yegâne adresi olan sendikayız.  Gelir dağılımında adaleti önemseyen, İlke olarak mazlum ve mağdurun hakkını korumayı benimseyen, Sürekli darbe ve müdahalelerle ifadesiz bırakılmaya çalışılan, Toplumun ve kamu vicdanının güçlü sesiyiz.

Yeni dönemde teşkilatımızla, sizlerle birlikte sendikamızı yeni hedeflere, yeni ufuklara taşıyacağız. Genel Başkanımızın çizdiği ufuk çerçevesinde içimize yolculukla başlayacağız. İlk işimiz, teşkilat eğitimleri ile kurumsal bir kültür oluşturmak, her bir üyeyi teşkilatın çekirdeği sayacak olursak, çekirdeğin çelikleşmesine katkı yapmak olacaktır.

İkinci olarak, işimize yolculuk yapacağız. Gerek sendikal anlamda, gerekse çalıştığımız kurumlarda üstlendiğimiz görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Eğitim sistemimizin daha işlevsel olabilmesi, öğretmen/öğrenci/veli boyutuyla, insana dokunan yönünün ortaya çıkarılabilmesi için seminerler, çalıştaylar konferanslar düzenleyeceğiz.

Üçüncü olarak, dışımıza yolculuk yapacağız. Mensubu olduğumuz inanç ve fikriyatın, yeryüzünde adalet ve refah tesis etmesine katkı yapacak ve bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Gönül coğrafyamızda yaşananlara duyarsız kalmayacak, dünyanın neresinde olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında yer alacağız.

Yine Onursal Genel Başkanımızın dediği gibi; “Tek sesliliği esas alan mutlak aklı değil, teşkilatın görüşüne değer veren ortak aklı” önemsiyoruz.

Sağımız ve solumuzdakilerden ibret, kendi geçmişimizden örnek alarak yeni dönemin gereklerini yerine getireceğiz. Amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşecek,  Kurumsallaşmayı sağlayarak sendikamızın/şubemizin marka değerini her geçen gün hep beraber yükselteceğiz. Sosyal ve kültürel faaliyetleri arttıracak Sosyal sorumluluk projelerine yoğunlaşacağız.

Şüphesiz; geldiğimiz yer, varmak istediğimiz yer değildir. Önümüzde kat edilecek mesafeler, yerine getirilecek görevlerimiz var. Bizim üyeye, ülkeye ve ümmete dair sorumluluklarımız var dostlar! Binbir güçlük ve olumsuz koşullarda, fedakârlıklara göğüs geren eğitim çalışanlarının bizden beklentileri var. Nitelikli eğitim almak isteyen öğrencinin ve kendisini onlara adayan öğretmenin bizden beklentileri var. Genel idari hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımızın bizden beklentileri var.

Gün, umutlarımızı ve yüreklerimizi birleştirme günüdür. Mevlana’nın söylediği gibi, “Bu dünyaya, ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik."Bizler, parçaları onarmaya, birleştirmeye, dağılanları toplamaya, dostlar arasında köprü olmaya talibiz. Bizim; Ekmeğimizi, Sendikamızı ve Türkiye’mizi büyütme mücadelesinde görevimiz var dostlar.

Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının emanetini yetkiye taşıma adına Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerimizde sahada akıttığınız ter için sizlere teşekkür ediyorum!

 

Başta yönetim kurulu olmak üzere, Denetleme kurulu, Disiplin kurulu, Kadınlar komisyonu ve Genç Memursenimize; 4 nolu şubenin gücüne güç kattıkları için, okul okul dolaşarak üye çalışması yaptıkları için, çekirdeğin çelikleşmesi adına emekle planladıkları tüm programlar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Emaneti ehline teslim etmek için seçim takviminin başladığı günden bugüne kadar, gösterdiğiniz olağanüstü emek, gayret ve çabalarınız için tüm delege kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerindeki okul müdürlerime, müdür yardımcılarıma, öğretmenlerime, memur ve hizmetli arkadaşlarıma saha çalışmalarında beraber emek harcadığımız tüm kardeşlerime dik durdukları için, onurlu ve haysiyetli bir duruş sergiledikleri için, emeğin namusunu çiğnetmedikleri için ve bizlere güvendikleri için teşekkür ediyorum!

Mahkeme kararı gereği görevi devrettiğimiz ve yaklaşık beş aydır şube yönetim işlerini organize eden Cengiz Zor kardeşime de seçim sürecini başarıyla bugüne taşıdığı için teşekkür ediyorum.

Önce refik, sonra tarik demiş büyüklerimiz. İyiki bu ekiple yola çıktım! İyiki sizlerle yola çıktım! İyiki varsınız dostlar! Dün olduğu gibi bugün de, küçük hesapların değil, hep beraber büyük davanın düşünü kuracağız. Bunun için yola çıktık. Niyetimiz hayır, Rabbim akıbetimizi de hayreylesin.