Ankara 4 Şubesi

ŞUBE HİZMET BİNAMIZDA YETİMLERLE İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTUK

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu şube olarak 2018 Ramazan Ayı Faaliyetleri kapsamında her sene olduğu gibi bu yıl da Şube Hizmet Binamızda yetim ve kimsesizlere yönelik düzenlediğimiz iftar programında bir araya gelerek yetimlerin iftar sevincine ortak olduk.

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU, "Ramazan ayı, yardımlaşma demektir, paylaşmak demektir. Ramazanda sizlerle iftar açmaktan mutluyum diyerek, her bir yetimle yakından ilgilenip "Unutmayalım ki biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz diyerek, Hz.Muhammet(s.a.v) "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç eline karşılık ona sevap vardır." buyurmuştur. dedi.

Korku: Hz.Muhammet(s.a.v) Yine başka bir hadisinde ise yetimi himaye eden kimse ile cennette komşu olacağını müjdelemiştir. Yetime sahip çıkmak insani bir mesele olduğu gibi aynı zamanda imani ve islami bir konudur. diyerek yetim çocukların Hz. Muhammed’in emaneti olduğunu belirterek ve yetim çocuklara sahip çıkan İHH ve diğer kuruluşlara teşekkür etti.