Ankara 4 Şubesi

İşyeri Temsilcileri Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu şube olarak Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde bulunan işyeri temsilcileriyle 10 Mart Çarşamba günü Kızlcahamam'da bir araya gelerek temsilciler eğitimi gerçekleştirdik. Toplantıya Eğitim Bir Sen Onursal Genel Başkanı, Ankara Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan ÇAKIRCI katıldı.

İşyeri Temsilcileri Eğitimi Programı kapsamında selamlama konuşmasını yapan Şube Başkanı Tekin KORKU; Zirveden Yeni Ufuklara çıkılan bu kutlu yolculukta hakkın ve haklının yanında yer alarak mücadelemize devam ediyoruz. Tüm üyelerimizin her türlü sorun, öneri ve eleştirilerini dikkate alarak ortaya somut bir şeyler koyma kararlılığındayız. Bu manada siz iş yeri temsilcilerimizin bizi geri bildirimle beslemesi, büyütmesi gerekir. Sendikacılık kordineli yapılırsa  başarı elde edilebilir. "Genel Başkanımızın belirlediği istikamet doğrultusunda işimize, içimize ve dışımıza yolculuk  vizyonuyla hareket ediyor ve Yeniden Büyük Türkiye'nin inşasında önemli bir adım atıyoruz" dedi.

Korku;  "Türkiye'nin en büyük emek ve özgürlük hareketi olarak gücümüze güç katmak ve yetkimizi pekiştirmek adına çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Teşkilatımızı daha diri, daha canlı tutabilmek, alanda gücümüze güç katabilmek ve sesimizi daha gür bir şekilde çıkarabilmek adına Teşkilat Eğitimleri gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Ardından işyeri temsilciler eğitimi sendikamızın omurgasını oluşturduğunu, bu sayede meseleleri yerinden tespit ettiklerini ve çözümünde o oranda kolay olduğunu söyledi.

Çalışmalarımzı hız kesmeden sürdürüyoruz

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı; Önümüzdeki önemli eşiğin, sendikaların üye sayılarının belirleneceği 15 Mayıs olduğunu dile getiren Çakırcı, şöyle devam etti: “Bu tarihe kadar çalışma tempomuzu artıracak faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Kritik süreçlerden alnının akıyla çıkan, bedel ödemekten çekinmeyen, mücadelesini kazanımlarla taçlandıran bir teşkilatız. Böyle bir teşkilatın hak ve özgürlük mücadelesi bitmez. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmaya, bu uğurda emek harcamaya, nerede bir mağduriyet varsa, orada olmaya, mazlumların elinden tutmaya, haksızlıkları gidermenin çabasını göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Ramazan ÇAKIRCI konuşmasına şöyle devam etti: “ Son on beş yılda ülkemize yönelik içten ve dıştan defalarca operasyon yapıldı. Bu sıkıntıların aşılmasında sendikamızın büyük desteği oldu. E-Muhtırada, 17-25 Aralıkta 15 Temmuzda her zaman milletin yanında yer aldık yine de almaya devam edecek.     Biz bu coğrafyada iri ve diri durabilirsek İslam coğrafyasında da güçlü durabiliriz. Küresel güçler planlı ve sistemli çalışırken biz de emek özgürlük ve sivil toplum alanında meydanı onlara bırakmamalıyız. Kültürel kodlarımızı korumak için adeta dalgakıran rolü üstleniyoruz. Menzile ulaşmak için bir ve beraber olmamız gerekmektedir.

Gündoğdu: Akif İnan güzel bir miras bıraktı

Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, sendikanın kuruluş yıllarında karşılaşılan sorun ve engellere değinerek, “Sendikacılığımıza başlarken, sağa sola bakmadan, ‘ben varım’ demeyi ama bireysel olarak değil, örgütsel olarak ‘varım’ demeyi ilke edinmiştik. Yüzlerce saat konuşulacak zaferlerimiz, duruşumuz var. Ortak Akıl mitinglerine öncülük ederek demokrasimize sahip çıktık. 1992’de başlayan özgür, sivil ve demokratik Türkiye mücadelemizde bir yandan vesayeti tasfiye ederken, diğer yandan da Türkiye’yi küreselleşen dünyanın kenar mahallesi olmaktan kurtarmanın ve yeni bir dünya düzeninin öncü ülkesi yapmanın gayreti içerisinde olduk. Katsayı adaletsizliğine son veren, başörtüsünü yeniden özgürlükle tanıştıran, kamu görevlilerini toplu sözleşme hakkıyla buluşturan, vesayetin bütün retoriklerine karşı demokrasinin pratiklerini öneren bir duruşun liderliğini üstlendik. Sendikacılığımızı, sivil toplum örgütçülüğümüzü, bir yandan ülkemizin mütedeyyin insanlarını özgürlüklerine vurulmuş prangalarından kurtarmak, milletimizin büyük bir kısmını yok sayan ötekileştirme çukurlarını kapatmak, kadim kardeşliği hâkim kılarak kucaklaşmak için kullanırken, diğer yandan da insanlığın mazlum ve mağdur kitlelerinin yardım eli olmanın, zulme ve zalime direnişin merkezi yaptık. dedi.

Gündoğdu: Başörtülü kızlarımızın okuyamadığı bir ortamda, imam hatip okullarının siyasetçiler eliyle kapatıldığı bir ortamda,  katsayı sistemiyle, başta imam hatipler olmak üzere, meslek lisesi öğrencilerinin önü kapatıldı. Bu ortamda, şûra kararlarıyla din eğitiminin önünü açan, 12 milyon 300 bin imzayla da eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı boyutuyla başörtüsü özgürlüğünü hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen tarih yazmıştır. 28 Şubat’taki yokluk içerisindeki direniş, darbecilere had bildirme, katsayı, başörtüsü yasağının kaldırılması, son olarak 15 Temmuz’daki destansı duruş, rahmetli Mehmet Akif İnan’ın ne kadar güzel bir temel attığının göstergesidir” dedi.

Akif inan’ın güzel bir miras bıraktığını kaydeden Gündoğdu, “Bu mirası bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.