Ankara 4 Şubesi

ALİŞAN KAPAKLIKAYA İLE TÜM ÜYELERİMİZ VE AİLELERİNE AİLE İÇİ İLETİŞİM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRDİK

"Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir." anlayışı ile

Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube olarak, hizmet sendikacılığını şiar edinip tüm üyelerimiz ve tüm üyelerimizin ailelerine; hem mesleki kariyerleri, hem de sendikal kimlikleri konusunda kılavuzluk etmek için kültür ve eğitim faaliyetlerine önem veriyor, kültür ve eğitim faaliyetlerimizi çeşitlendirerek sürdürüyoruz. 

Şube olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Korkut Ata Kongre Merkezinde Eğitimci-Yazar Alişan KAPAKLIKAYA ile  "Aile İçi İletişim" konulu konferans düzenledik. Konferansın selamlama ve açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Necla DOĞAN, kadınlarımız, başta yeni Türkiye'nin inşasında üstleneceği etkin rollerle Türkiye ekonomisi,  siyaseti,  sosyal hayatı ve demokrasisi gelişirken en fazla katkıyı verenlerdir. Hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda kadınlar önemli yer tutmaktadır dedi.

Sözlerine devam eden DOĞAN; Unutulmamalıdır ki tarihimizin “Terken Hatun’u”, “Hayme anası” İstiklal Savaşının “Nene Hatun'u” “Halime Çavuş'u” ,”Şerife Bacı'sı” ve 15 Temmuzun "Şerife Boz'ları" bizim kadınlarımızdır. Esasen bizim kültürümüzde bu konuda çok zengin çokderinlikli bir birikim vardır. Kuran-ı kerimde kadına, kadın erkek ilişkilerine dair pek çok ayetler vardır. En’am suresinde, Nisa Suresinde, “Sizi  tek bir nefisten yarattı’’Kuranda iman etmeye çağrılan kadın ya da erkek değil insandır. Rabbimizin katında da erkekle kadınının birbirine üstünlüğü yoktur. Sizin en hayırlınız kadınlarına iyi davranandır diyen peygamberimiz bu konuda ölçüyü ortaya koymuştur. dedi.

Doğan: Eğitim Bir Sen 4 Nolu şube kadın komisyonu olarak, Şube başkanımız Sayın Tekin Korku’nun ve şube yönetiminin büyük destekleriyle bu organizasyonu gerçekleştirmekteyiz. Kendilerine şahsım ve yönetimim adına çok teşekkür ederim. Mehmet Akif inan’ın dizelerinde belirttiği gibi “Ölüm bir tohumsa kefen zarında gün olur, fışkırır bir orman olur.” Mısralarını haklı çıkarırcasına bir tohumda bir fidanı bir fidanda bir ormanı düşleyerek yoluna kararlılıkda devam etmektedir. dedi.

Doğan: Ülkemizin büyük mücadele verdiği bu dönemde ‘’ölürsek şehit, dönersek gaziyiz’’ istikamet neresi diye sorulduğunda; Kızıl Elma deyip Söyleyin anne ve babama beklemesinler diyen bu milletin evlatlarını yetiştiren anneleri ve eşlerini, şehit annelerimizi saygıyla selamlıyorum.Tüm insanlığa ibret olacak yiğitliklere imza atan Mehmetçiklerimizi ve şu anda Afrin’de kıyasıya mücadele veren Mehmetçiğimizi rabbim esirgesin, korusun, muhafaza etsin, düşmanlarımıza fırsat vermesin.

Buradan bir kez daha hak uğruna son nefesini veren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor, ahirete irtihal etmiş olan teşkilat mensuplarımızı rahmetle anıyorum. dedi.