Ankara 4 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN ANKARA 4 NOLU ŞUBE TARAFINDAN KASIM AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

DİVAN ŞİİRİ

Divanımız var dostlarla buluşmaya geldik,

Irmak ırmak çağlayarak taşmaya geldik,

Varsa dert-keder muhabbetle aşmaya geldik,

Kardeşlik hukukunu paylaşmaya geldik,

 

Bu muhasebeyi altı ayda bir yaparız,

Hata ve eksikleri orta yere koyarız,

İyiliği arttırmanın yollarını ararız,

Bu şuur ve bilinçle sendikacılık yaparız.

 

Sen yoksan bir eksiğiz, birlik olmaya geldik,

Gayrımız yok, birlikten rahmet demeye geldik,

Davamız uçsuz bir derya, damla olmaya geldik,

Bu kavga bizim bu sevda bizim demeye geldik,

 

İnanç emek hürriyet şiarımızdır bizim,

Aşk ve sabır, bir de çile yarımızdır bizim,

Mehmet Akif İnan, şehriyarımızdır bizim,

Akif’in adanmışları varımızdır bizim,

 

            Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Hizmet binasında yapılan Divan toplantısına Şube Başkanı Tekin KORKU ve yönetim kurulu üyeleri,  İlçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu ve genç memur sen yönetim kurulu üyeleri katıldı. Divan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu başkan yardımcısı Nail VELİOĞLU'nun kaleme aldığı "Divan Şiiri" başlıklı şiirin okunmasıyla başladı.

Divan toplantısında konuşan  Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU, "Aldığımız güç ve cesaretle yollara revan olduk. Seferimize ise hep beraber devam ediyoruz. Mescid-i Aksa'yı düşünde gören ruhtan besleniyor. Arakan'ın acısını ise yüreğimizde hissediyoruz. Adını bile duymadığımız ülke yetimlerinin masum yüzlerine tebessüm olmaya çalışıyoruz.

Başkan Korku, masa başına oturmak yerine üyelerin sıkıntılarını sahaya inerek dertlerini dinlediklerini belirterek, "Toplu sözleşmelerde üyelerimize kazanımlarımızı anlatma imkanı bulduk. Her eğitim ve öğretim yılında tüm okullarımızı ziyaret ederek ve masa başı sendikacılığı yerine alanda sınıfların, öğretmen odalarının havasını teneffüs ediyoruz. Üyelerimizi çalışma odalarında sıkıntılarını, dertlerini yerinde alıyoruz. Önümüzde ki dönemde bizler her zaman olduğu gibi yine sahalarda olacağız dedi.

Davamıza sahip çıkmanın önemine de değinen Korku, çamur atmayı, algı oluşturarak gerçekleri ters yüz etmeyi iş edinenlere fırsat vermemek için eğitim çalışanlarına ulaşmaları ve elde ettikleri kazanımları anlatmaları gerektiğini belirterek, “Gerçekleri çarpıtanların, emeğimizi itibarsızlaştırma çabasında olanların yaymaya çalıştıkları yalanlara kimse kanmasın. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olarak masaya oturduğumuz günden bugüne birçok sosyal sorunun çözümüne, yeni mali kazanımlara ve mevcut mali kazanımların geliştirilmesine imza attık. Bunun yanında ülkenin geleceği, çalışma hayatının şartları, millî iradenin hâkim olması için hep sorumluluk aldık. Emeğimize sahip çıkmak, verdiğimiz mücadeleyi anlatmak, bu yüke omuz veren teşkilatımızla istişarelerde bulunmak, kazanımlarımıza yönelik manipülasyonlara fırsat vermemek durumundayız.” dedi.

Son olarak "25 yıl önce Rahmetli Mehmet Akif İNAN tarafından kurulan sendikanın geçen çeyrek asırlık zaman diliminde Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu, sendikanın temelini atması ve kendilerine o gün hayal edilemeyecek ufuklar miras bıraktığı için kurucuları Akif İNAN'ı ve yol arkadaşlarından ahirete göçmüş olanları rahmetle andıklarını ifade ederek tüm teşkilata eksiksiz katılımlarından dolayı teşekkür etti.