Ankara 4 Şubesi

Şube divan toplantısı şubemizin hizmet binasında gerçekleştirildi

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Divan Toplantısı Şubemizin Hizmet Binasında gerçekleştirildi. 21 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya  Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU ve yönetim kurulu üyeleri, Yenimahalle ve Etimesgut ilçe temsilcilikleri ve yönetim kurulu üyeleri, Genç memur sen, kadınlar komisyonu, denetim ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.

Divan toplantısının açılış  konuşmasını  Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU yaptı. Mutabakat öncesi değerlendirmelerde bulunan Korku, kazanımlarımızı ve diğer özlük hakları çerçevesinde değerlendirirken, asıl kazanımlarımızın demokratikleşen ve puslu havalardan kurtulan ülkemizde adalet, hak ve özgürlük talebiyle çıktığı sendikal yolculukta, geride bıraktığı 24 yıllık zaman zarfında muazzam bir kazanımlar listesine imza atan, çağın dışında kalan uygulamalara son verilmesini, insanımızın temel hak ve özgürlüklerini sınırlayan yasakların kaldırılmasını sağlayan, eğitim ve çalışma hayatının önünde engel teşkil eden birçok sorunu çözüme kavuşturan Eğitim-Bir-Sen, samimiyetle, cesaretle, kararlılıkla yürüttüğü mücadelenin, akıttığı terin, gösterdiği çabanın karşılığını almış, mazlumdan, mağdurdan, milli iradeden, medeniyet değerlerinden yana duruşuyla eğitim çalışanlarının teveccühü kazanmış ve gelinen noktada, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da takip ve takdir edilen bir sivil toplum kuruluşu olmuştur dedi.

15 Temmuz’daki nöbetin 16 Nisan’da “Evet” ile taçlandığını ifade eden Korku, Milletin değişimi onayladığının altını çizip “Türkiye kazandı, vesayetçiler ve Batı kaybetti. Milletin iradesine herkes saygı göstermelidir. Ülkemizin önü aydınlık. Türkiye hak ettiği zirveye ulaşacaktır. Umut ve güven ile ekonomik istikrara kavuşacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonominin şaha kalkacağını düşünüyoruz” diye konuştu. AGİT raporunun bağımsız bir rapor olmadığını sözlerine ekleyen Korku “AGİT'in gözlemcileri bağımsız ve tarafsız değildir. AGİT’te görevli gözlemcilerin PKK sempatizanı olduğunu biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Korku, Türkiye’nin bu değişiklikle birlikte hem yeni bir hükumet modeline kavuştuğunu hem de bu ‘evet’ ile birlikte sırtındaki bütün yükleri bir kenara bırakıp, koşar adım yoluna devam edeceğini vurguladı. Türkiye’yi 16 Nisan sonrası bu güne getiren, bu konuda emeği olan bütün teşkilatı yürekten kutladığını ifade etti.

Eğitim ve Sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Nazif ŞAHİN ve Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu başkan Yardımcısı Nail VELİOĞLU da görev alanları ile ilgili olarak gerekli açıklamalarda bulunup divana bilgi verdi.

Sözlerine devam eden Korku, Değerli arkadaşlar güçlü bir Türkiye için güçlü bir Eğitim Bir Sen diyoruz. Bu duygularla şube yönetimiyle, ilçe başkanları ve yönetimleriyle, kadınlar komisyonlarımızla, genç memur senimizle kararlı adımlara, güvenli yarınlara diyor, siz değerli teşkilat mensuplarımıza saygılarımı şükranlarımı sunuyor, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum diyerek sözlerini tamamladı.