Ankara 4 Şubesi

MEMUR SEN'E DAVET TERCİH "EVET" PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu şubenin düzenlemiş olduğu Memur Sen'e Davet Tercih "EVET" konulu program Etimesgut Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. 

Memur Sen - Eğitim Bir Sen Onursal Genel Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili, Meclis İdare Amiri Ahmet GÜNDOĞDU, Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü, üyeler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Tekin KORKU, Ülkemiz yakın geçmişte çok önemli badireler atlatmıştır. Milletimizin sömürüyü reddetme kendi kaderine sahip çıkma iradesini kırmak için 2007 yılında 367 garabetiyle milletten birini Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler.

27 Nisan e-muhtırasıyla milletin iradesine ayar vermeye çalıştılar oyun tutmadı. Bir süre sonra bütün birikimlerini gezi olaylarına yatırarak toplumda huzursuzluk, kaos planları yaptılar oyun yine tutmadı. 15 Temmuz'da birkez daha denediler. Bu sefer tanklarıyla, toplarıyla, rütbeleriyle, arkalarına aldıkları yedi düvelin sinsi istihbaratlarıyla denediler. Elahmdulillah yine oyunları tutamadı. Çünkü karşılarında oyun bozucu bir irade vardı. Çünkü karşılarında duanın gücü vardı, millet vardı. dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan Referandumun önemine dikkat çeken KORKU, Bizler Memur Sen ailesi olarak bu zorlu süreçte sorumluluk alarak taşın altına gövdemizi koyduk. Memur Sen'e Davet Tercih "EVET" sloganıyla 81 ilde hem Memur Sen'imizin büyümesi hemde sandıktan EVET in çıkması için ülkemizin istiklali, çocuklarımızın istikbali için var gücümüzle çalışıyoruz,çalışacağız dedi.

KORKU: Bugünlere kolay gelinmedi. Öncülerimiz 28 Şubat zulmüne hangi imanla, hangi heyecanla karşı durdularsa, oiman ve heyecanı eksiltmeden 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini bu kararlılıkla, bu adanmışlıkla bertaraf etik. Bin dört yüz yıllık medeniyet tasavvurumuz , dünya görüşümüz gereği dün elbette millet iradesinden yana olacaktık. Yarın yani 16 Nisan'da elbette yine duracağımız yer milletin yanı olacaktır.

Sözlerine devam eden KORKU, süreklihuzursuzluk, kriz, kaos, hüsran, çöküntü üreten gidişattan yana olmamız mümkün değildir. Yapısal olarak kriz üreten her an krizlere açık mevcut sistemle uzak hedeflere yürümek mümkün değildir. Onun için Memur Sen'e Davet Tercih "EVET"  buluşmaları kapsamında programlar düzenliyoruz. Yürüdüğümüz tarihi mücadelenin zaferle sonuçlanması için, bir sivil toplum hareketi olarak terimizin son damlasına kadar çalışıyoruz, çalışacağız.

Tarihin seyrini değiştirecek bu önemli sürece katkı yapan siz değerli dava arkadaşlarım, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın. Milletimizin kutlu yolculuğu şimdiden hayırlı olsun. Allah'a emanet olun diyerek sözlerine son verdi.

Gündoğdu: Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen’le başlattık

Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, referandum sürecinin önemli olduğunun altını çizerek, “Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen öncülüğünde başlattık. Özgürlük için 12 milyon imza kampanyasıyla, kamusal alan yalanına son verdik. Daha birçok konuda, Memur-Sen olarak sorumluluk alarak, ortak akıl mitingleriyle, büyük buluşmalarla milli iradenin yanında olduk, milletle birlikte yol aldık” ifadelerini kullandı.

Sistemin çift başlılık oluşturduğunu, geçmişten bu yana Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında meydana gelen münakaşaların bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Bu sistem çözüm değil, sorun üretiyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar bu zamana dek birçok konuda ayrışarak ülkeye zaman ve kazanım kaybettirdi. Bu çarpıklık giderilmelidir.” İfadesi kullandı.

 

Bu Sistemde Yürütmenin başı çift olduğu sürece evliya olsa kavga etmemesini beklemek çok zor.

 

Hayır kampanyası yürütenlerle ilgili de konuşan Gündoğdu. "Başını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çektiği hayırcıların birinci gerekçesinin rejim değişiyor, vatan bölünecek. Madem bu paket vatanı bölecekse neden PKK ve HDP CHP'lilerin bir kısmı hayır kampanyası yürütüyor sorusunu da sormak lazım. Çünkü rejimle ilgili anayasanın ilk 4 maddesinde var olan demokratik cumhuriyet, demokratik laik sosyal hukuk devleti istiklal marşı bayrağımız, resmi dil Türkçe bunlarla ilgili değişiklik önerisi yok. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Önüne gelen herkes anayasa yapamaz' diyor. Bu millet önüne gelen değil.

 

Bu sistemde yürütmenin başı çift olduğu sürece evliya olsa kavga etmemesini beklemek çok zor. O zaman rejimin değişikliği yaygarasıyla toplum mühendisliğiyle sivil irade anayasayı yapamaz demek 60 darbesini yapanların, 61 Anayasasına legalite kazandırmaktır. Bu milleti CHP zihniyeti 93 yıldır göbeğini kaşıyan adamlar olarak görmüştür, çobanın oyuyla benim oyum bir mi demiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu millet uyanmıştır, hem göbeğini kaşır hem de millete yan bakanları kaşır Allah'ın izniyle kaşımaya da devam edecek” dedi.